Най-добрите оферти за почивки и отдих!
Почивки в България и чужбина

Туристическия бизнес по време на кризисно положение

9 Юли 2015г.
Ив Томас разказва, как различни бедствия могат да бъдат използвани като рекламна възможност, без това да подценява неприятната ситуация.

Макар известията за торнадо или друго бедствие да са част от туристическата индустрия и да стават все по-ранни и да съобщавани навреме, повечето хора, заети в туристическия сектор, се притесняват от тях и не успяват да предвидят добре последствията им. Но има и такива туристически оператори, за които кризите са по-скоро предизвикателство, отколкото непреодолим проблем.

През 2011 година тези бедствия са наистина много и колкото и загуби да претърпяват самите потърпевши, финансови бедствия застигат и туроператорите от индустрията. Един пример за това - един месец след опустошителното земетресение и след цунамито в Япония, страната претърпява спад 62,5% спад в туристическия си сектор. Друг пример, но от Египет, е свързан с анонсираните от египетския министър загуби в размер на 3,7 милиарда долара.

Природните бедствия са кошмар за туризма, но още по-кошмарни са политическите размирици на различни места. В такива случаи се оказва, че е много важно на какъв туроператор ще се довери човек.

Лукс по време на размирици

Според Томас се оказва, че истински луксозните туристически агенции са единствената възможност не само защото обещават чартърни полети, резервации в първокласни хотели и т.н., но и защото именно те са хората с най-силни връзки в отделните страни. Те могат, дори по време на размирици, да осигурят сигурен канал за своите туристи.

Подобни агенции успяват добре да рекламират себе си на пазара на туристически пакети, просто защото могат да предложат сигурност и имат пълната информация за случващото се. Оказва се, че не им липсват клиенти, защото много хора, вместо да поискат връщане на парите им, когато видят, че дестинацията им се е превърнала в несигурно място, дори нямат търпение да се запътят натам.

Сподели

Коментари

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg